Wilmots analyseert Ierland, maar blijft geheimzinnig over eigen tactiek

Wilmots analyseert Ierland, maar blijft geheimzinnig over eigen tactiek

17-06-2016 17:06

De Rode Duivels staan zaterdag voor een cruciale ontmoeting met Ierland. Onze nationale ploeg moet zich herpakken na een slechte start op dit EK. Bondscoach Marc Wilmots gaf vrijdag voor de training een persconferentie en sprak over de komende tegenstander. Over zijn eigen tactiek bleef hij geheimzinnig.

"Ierland heeft maar twee of drie spelers die groter zijn dan de onze, dus grootte gaat minder een rol spelen. Ze spelen met een 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Dus voor ons liggen er op de flanken meer mogelijkheden. We moeten niet allemaal naar voren stormen. De snelheid van de bal is bij mij prioriteit. De bal is namelijk altijd sneller dan de man'', zo vertelde Wilmots.

Hij bevestigde dat de sleutel voor onze nationale ploeg op de flanken ligt. ''We hebben een technische ploeg en daar moeten we kansen mee kunnen creëren." Verder gaf Marc Wilmots geen details prijs over zijn opstelling of tactiek. ''Wat voor spelers ik nodig heb voor de wedstrijd tegen Ierland? Daar ga ik niet op antwoorden want dat is een goede vraag om namen te ontfutselen. Sommige spelers weten al dat ze morgen gaan spelen, anderen niet.