Frisse Ieren zien zege aan neus voorbij gaan door opleving Ibrahimovic

Frisse Ieren zien zege aan neus voorbij gaan door opleving Ibrahimovic

13-06-2016 19:55

In een aantrekkelijke wedstrijd hebben Ierland en Zweden in de groep van de Rode Duivels de punten gedeeld (1-1). De Ieren waren lange tijd de bovenliggende partij, maar moesten door een eigen doelpunt genoegen nemen met een gelijkspel. De Zweden maakten een bleke indruk, maar konden score na een knappe combinatie.

Natuurlijk waren alle ogen vooraf gericht op Zlatan Ibrahimovic, die voor even terug was in Parijs. Van de vedette werd verwacht dat hij Zweden op sleeptouw zou nemen, maar daar was in de eerste helft geen enkele sprake van. Dat was vooral de verdienste van de Ierse defensie, die de ster telkens dwars zaten en nauwelijks in het spel lieten komen. 

Ierland speelde daarentegen fris en met lef. Met name middenvelder Jeff Hendrick liet zich gelden met enkele gevaarlijke afstandsschoten, die de lat en doelman Andreas Isaksson als eindbestemming hadden. Ook Robert Brady probeerde het van afstand, maar zijn poging zeilde net over het Zweedse doel heen.

Eigen doelpunt
Kort in de tweede helft kreeg Ierland dan toch de beloning. Seamus Coleman passeerde zijn tegenstander aan de rechterkant van het veld, gaf een uitstekende voorzet en vond medespeler Wesley Hoolahan. Diens knappe schot was Isaksson te machtig: 1-0. Vanaf dat moment leek Zweden eindelijk wakker geschud. Ibrahimovic was na een uur voor het eerst gevaarlijk, maar zijn poging zeilde net langs de verkeerde kant van de paal.

Een kwartier voor tijd werd het alsnog gelijk. Een voorzet van diezelfde Ibrahimovic werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Ciaran Clark, die daarmee onbedoeld de gelijkmaker op het scorebord zette: 1-1. De enigszins vermoeid ogende Ieren moesten in de slotfase alle zeilen bijzetten om niet nog meer schade op te lopen. Daarin slaagde de ploeg van Martin O'Neill, waardoor beide landen met een punt aan het EK beginnen. Vanavond komen de Rode Duivels nog in actie tegen Italië.