Pique redt regerend kampioen Spanje met late kopbal na 'rondo' tegen Tsjechië

Pique redt regerend kampioen Spanje met late kopbal na 'rondo' tegen Tsjechië

13-06-2016 16:51

Regerend kampioen Spanje heeft maandagmiddag een benauwde zege geboekt op Tsjechië. Gerard Pique tekende vlak voor het laatste fluitsignaal voor de winnende treffer in Toulouse: 1-0. 

Spanje was negentig minuten lang de betere ploeg. De formatie van bondscoach Vicente del Bosque had constant de bal, creëerde ook een aantal kansen, maar slaagde er simpelweg niet in om Petr Cech te passeren. De ervaren goalie van Arsenal had een antwoord op alle inzetten van de Spanjaarden.

Héél lang leek het erop alsof Spanje er inderdaad niet in ging slagen om te scoren tegen Tsjechië. Na de pauze sloeg de frustratie toe. Uiteindelijk was het Pique die voor de verlossing zorgde. De mee opgestoomde centrumverdediger van FC Barcelona kopte van dichtbij raak op aangeven van Andres Iniesta. In de blessuretijd moest David de Gea overigens nog ingrijpen. Darida pegelde hard op zijn vuisten. 

Door de krappe overwinning gaat Spanje, samen met Kroatië, aan kop in Groep D. De Kroaten wonnen zondag met dezelfde cijfers van Turkije. Vrijdag staat Spanje-Turkije op het programma.