Wales boekt tegen Wales eerste EK-zege ooit dankzij late goal van invaller

Wales boekt tegen Wales eerste EK-zege ooit dankzij late goal van invaller

11-06-2016 19:52

Wales heeft voor het eerst in de historie een wedstrijd gewonnen op een EK. In Groep B won de ploeg van bondscoach Chris Coleman met 2-1 van Slowakije. Gareth Bales knalde Wales al vroeg op voorsprong, Hal Robson-Kanu tekende in de slotfase voor de winnende treffer. 

Real Madrid-vedette Bale mocht na tien minuten aanleggen voor een vrije trap, op ongeveer 25 meter van het Slowaakse doel. De inzet van de linkspoot leek houdbaar, maar had wel een verraderlijke curve. Doelman Matus Kozáčik tastte in ieder geval mis: 1-0. 

Na ruim een uur spelen pakte een Slowaakse wissel fantastisch uit. Ondrej Duda kwam in de ploeg - evenals ex-KRC Genk-spits Adam Nemec overigens - en was binnen mum van tijd verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Duda prikte van dichtbij binnen. 

Wales en Slowakije gingen vervolgens beide op zoek naar de winnende treffers. The Dragons trokken aan het langste eind. Hal Robson-Kanu, ook een invaller, kreeg de bal voor zijn linkervoet en schoot raak. Niet lang daarna raakte Slowakije overigens nog de paal.