Club Brugge moet enkel Spaanse toppers laten voorgaan met straffe statistiek

Club Brugge moet enkel Spaanse toppers laten voorgaan met straffe statistiek

28-05-2016 14:36

Club Brugge heeft twee ontzettend drukke seizoenen achter de rug. De landskampioen speelde in de voorbije twee jaar maar liefst 119 officiële wedstrijden. Daarmee moet het in Europa enkel Barcelona en Sevilla laten voorgaan.

Dat opvallende cijfer heeft natuurlijk alles te maken met de succesvolle bekercampagnes van de voorbije twee seizoen. Vorig seizoen won Club de Belgische Beker (die sinds dit jaar de Croky Cup heet), dit jaar moest het in de finale met 2-1 de duimen leggen voor Standard Luik. Daarnaast kende het vorig seizoen een uitstekende Europese campagne, want het bereikte de kwartfinale in de Europa League.

Samen met de lange competitie in België, die voor een Play-Off 1-ploeg 40 wedstrijden telt, speelde Club respectievelijk 62 en 57 officiële wedstrijden de voorbije twee seizoenen. Enkel de Spaanse topclubs Barcelona en Sevilla doen beter. Ook zij kenden uitstekende Europese en nationale bekercampagnes. Vorige week versloeg Barça Sevilla nog met 2-0 in de finale van de Copa del Rey.