Maak van ons geen titelkandidaat want dat zijn we niet

"Maak van ons geen titelkandidaat want dat zijn we niet"

22-04-2016 16:57

De zon schijnt weer boven de Cristal Arena. Na enkele magere jaren swingt de Genkse voetbaltempel als vanouds. KRC Genk hakte woensdag Club Brugge in de pan. Zondag volgt de confrontatie met AA Gent. De Genkenaren zijn goed bezig, maar van de titel wil coach Peter Maes niks weten. 

De Lommelaar blikte vrijdag even vooruit op het belangrijke duel tegen AA Gent. Mits een overwinning, kan KRC Genk over de Buffalo's springen naar de derde plaats. "Na de wedstijd van zondag zijn we halfweg, dan zullen we wel zien waar we staan. Gent is nog altijd de regerende landskampioen", klinkt het op de clubwebsite

"Na een fantastiche Europese campagne met de nodige druk lijken ze mij de nodige focus teruggevonden te hebben afgaand op hun wedstrijd tegen Anderlecht van afgelopen donderdag. Het wordt opnieuw een wedstrijd op het scherp van de snee. Maar wij houden ons daar niet mee bezig", gaat Maes verder.

De kloof met leider Club Brugge bedraagt vijf punten. De titel is nog steeds mogelijk. Maar daar rekent Maes niet op. "Wij zijn op dit ogenblik alleen maar aan het werken om zoveel mogelijk punten te behalen. Maak van ons geen titelkandidaat want dat zijn we niet. Er zijn nog altijd twee teams die vijf punten voorsprong hebben. Het hoogst haalbare blijft plaats drie en dat was onze doelstelling."