Najar heeft schrik: Ik wil me veilig voelen, misschien moet ik weg

Najar heeft schrik: "Ik wil me veilig voelen, misschien moet ik weg"

22-03-2016 22:52

Andy Najar zit wegens interlandverplichtingen in Honduras en was dus niet in Brussel toen de aanslagen plaatsvonden. Zijn vrouw en kinderen daarentegen zaten gewoon thuis toen de hel losbrak. De Hondurese flankspeler heeft een grote schrik gepakt door de gebeurtenissen en denkt zelf aan vertrekken. 

"Ik was zo nerveus en bang", zei hij aan The Washington Post. "Ik belde als een zot naar mijn vrouw. Ze waren bang en wilden weg. Ik probeerde een vlucht te regelen." Door de totale lockdown van Brussel slaagde hij daar niet in. Hij hoopt ze zo snel mogelijk naar Honduras te krijgen.

Het is niet de eerste keer dat Najar schrikt. Afgelopen herfst waren er de aanslagen in Parijs. De daders daarvan kwamen uit Molenbeek, niet zo gek ver van de woonst van de Hondurees. Hij voelt zich niet meer veilig in Brussel en denkt aan vertrekken, ook al loopt zijn contract nog twee jaar door.

"Het is te gevaarlijk"
"Ik ben bang voor mijn familie. Ik wil niet dat hen of mij iets overkomt. Het is daar gevaarlijk, dus ik denk dat het voor mij het beste is om te vertrekken. Ik hou van Anderlecht, want de club heeft veel betekend voor mij. Op dit moment wil ik echter niet terugkeren." 

Najar is aan zijn derde seizoen bezig bij paars-wit en geniet door zijn goede prestaties steeds meer interesse uit het buitenland. Anderlecht was niet happig om zijn goudhaantje te laten gaan, maar dreigt nu te moeten toegeven.