Antwerp spoelt woelige dagen door met eenvoudige zege tegen Deinze

19-03-2016 21:51

Antwerp heeft enkele turbulente dagen afgesloten met een klinkende overwinning tegen Deinze. Daardoor heeft de leider opnieuw 6 punten voorsprong op AS Eupen in Tweede Klasse.

Trainer David Gevaert koos er opnieuw voor om zonder echte spits te starten tegen Deinze. Dat deed echter niets af van het aanvallende voetbal van Antwerp. Al na 20 minuten schiet Johanna Ochieng Omolo de 1-0 binnen voor de thuisploeg. Deinze dreigt enkel van ver via Donjet Shkodra.

Vlak voor de rust haalt de ervaren Hans Cornelis Stallone Limbombé neer in het strafschopgebied. Joeri Dequevy twijfelt niet en brengt de stand op 2-0. Kort na de rust zijn het weer dezelfde namen die zorgden voor de 3-0. Limbombé gaat zijn flank af en Dequevy scoort de 3-0. Doordat Antwerp blijft zoeken naar meer doelpunten kan Deinze enkele keren gevaarlijk uitbreken. Doelman Nicaise Kudimbana is gelukkig alert.

Zondag speelt White Star Buxelles op verplaatsing bij Union. Bij winst komen ze terug tot op 3 punten van Antwerp.