Gedrag van PSV-fans krijgt nog een staartje: We moeten de daders identificeren

Gedrag van PSV-fans krijgt nog een staartje: "We moeten de daders identificeren"

16-03-2016 17:35

Ook woensdag wordt er nog schande gesproken van het gedrag van een aantal PSV-fans in het centrum van Madrid. Die lieten zich dinsdag van hun slechtste kant zien door muntjes naar bedelaars te gooien. De Nederlandse ambassade en een aantal Spaanse activistische groepen laten van zich horen.

De instanties hebben woensdagmiddag druk uitgeoefend op Madrileense autoriteiten en de UEFA. Dat gebeurde naar aanleiding van het gooien van geld naar een aantal bedelaars door PSV-fans. "De autoriteiten moeten dit aan de hand van opnamen uit gaan zoeken", klinkt het. "Met hulp van de Nederlandse ambassade moeten we de daders identificeren."

De groeperingen doen ook een oproep aan de UEFA. De humanitaire code zou geschonden zijn. "De menselijkheid van een groep of een persoon staat vast, onafhankelijk van de huidskleur, het ras, de religie en afkomst."

Inmiddels heeft de Nederlandse ambassade in Spanje ook gereageerd. "De ambassade betreurt het gedrag van een aantal PSV-supporters gisteren in Madrid ten zeerste", klinkt het op Facebook. "Wij nemen nadrukkelijk afstand van dit gedrag. Wij hechten eraan dat Nederlanders zich ook in het buitenland respectvol gedragen. Voor zover bekend gaat het om een incident van een kleine groep die het verpest voor alle anderen. Het was een mooie, sportieve wedstrijd waarvan het publiek genoot. Het is daarom bijzonder jammer."