Kortrijk moet vrezen voor licentie: '60 dagen om een nieuwe trainer te vinden'

Kortrijk moet vrezen voor licentie: '60 dagen om een nieuwe trainer te vinden'

10-02-2016 08:06

KV Kortrijk besloot maandag om de samenwerking met Johan Walem vroegtijdig stop te zetten. Karim Belhocine neemt zijn taken over bij de Kerels, maar de club zit met een probleem. Omdat hij niet over het juiste diploma beschikt, moet KVK noodgedwongen een nieuwe trainer zoeken.

Om de licentie voor volgend seizoen zonder problemen te halen, moet de hoofdcoach over een Pro License-diploma beschikken. Dat heeft Belhocine niet. Volgens het reglement moet er binnen de zestig dagen dan ook een vervanger zijn, anders dreigt degradatie. KV Kortrijk maakt zich echter nog geen zorgen. "Alles komt in orde", zegt voorzitter Joseph Allijns in Het Laatste Nieuws.

Een grote naam moet er niet verwacht worden bij de West-Vlaamse ploeg. "We hebben Hein Vanhaezebrouck gehaald bij White Star Lauwe", aldus Allijns. "En Yves Vanderhaeghe uit de eigen staf. Soms moet je eens een doos opendoen en komt er wel iets uit. Als je vandaag een trainer aanstelt, moet dat ook diegene zijn met wie je volgend jaar in zee gaat."