Vanden Stock is kritisch: Hij denkt soms meer aan een transfer dan aan de club

Vanden Stock is kritisch: "Hij denkt soms meer aan een transfer dan aan de club"

04-02-2016 08:18

Roger Vanden Stock laat nog eens van zich horen. Anderlecht zoekt naar de goede vorm en bepaalde sleutelspelers laten het afweten. De voorzitter is niet tevreden met de gang van zaken. "Praet denkt soms meer aan een transfer dan aan de club."

De 74-jarige voorzitter ziet een geplaagd Anderlecht op dit moment en dat zint hem niet. Enkele sterspelers presteren onder de verwachtingen van de preses. "Neem nu Dennis Praet, hij moet stoppen met zijn wedstrijden uit te kiezen", aldus Vanden Stock in Het Nieuwsblad. "Soms hebben we de indruk dat hij meer aan een transfer denkt dan aan onze club. Hij moet dringend laten zien wat hij waard is, anders heeft hij een groot probleem."

Ook die andere youngster, Youri Tielemans, kent een moeilijk seizoen. Hij krijgt echter respijt van de voorzitter. "Youri is nog maar achttien jaar. Hij zit in een dip en heeft nog niet de ervaring om daar uit te komen. Een goede Tielemans speelt altijd, maar hij moet zijn gebrek aan vertrouwen overwinnen."

Anderlecht liet nog bijna die andere ex-Gouden Schoen, Matias Suarez, vertrekken naar Nantes. De Argentijn blies de deal echter zelf af. Vanden Stock is eigenlijk wel tevreden dat Suarez er nog is. "Net zoals onze supporters hoop ik namelijk dat Suarez nog terug op niveau komt, want hij is een fantastische speler. Hij moet wel beseffen dat hij enkel speelkansen gaat krijgen als hij sterk presteert. Hij heeft meer kansen gekregen dan wie ook, maar mist kracht. Als hij zijn niveau niet opkrikt, zal hij moeten terugkeren naar Argentinië."