Anderlecht en Club blijven niet bij de pakken neerzitten na 'grote Buffaloshow'

Anderlecht en Club blijven niet bij de pakken neerzitten na 'grote Buffaloshow'

14-01-2016 07:52
1

Het Gala van de Gouden Schoen werd één grote AA Gent-show. Zowat alle prijzen werden gewonnen door de landskampioen. RSC Anderlecht kreeg een 'troostprijs' met de Belofte van het jaar en Club Brugge won geen enkele prijs. Een signaal voor de twee topclubs.

"We moeten proficiat zeggen aan heel AA Gent", zegt RSCA-manager Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "Het werk dat het bestuur en trainer Hein Vanhaezebrouck daar verrichten, is lovenswaardig. Sven Kums is daar de exponent van. Toen hij nog bij Anderlecht rondliep, had hij al een fenomenale techniek, maar hij moest nog een man worden. Het is nu zover."

Toch opvallend dat Anderlecht geen enkele grote kanshebber had voor de Gouden Schoen. "Kijk, in de dertien jaar dat ik nu bij Anderlecht werk, zijn er altijd periodes geweest dat andere clubs even domineerden. Denk maar aan Genk en Standard en nu is er Gent. Het is aan ons om hen weer in te halen."

Hans Vanaken, vorig jaar nog derde, eindigde zelfs niet in de top tien. "Alles gaat naar Gent, hé. Dat motiveert ons nog meer om vanaf dit weekend voluit voor de titel te gaan, maar de Gouden Schoen voor Kums is oververdiend."