Walem zet enfant terrible bij het huisvuil: Heb hem te lang verdedigd

Walem zet enfant terrible bij het huisvuil: "Heb hem te lang verdedigd"

07-01-2016 12:14

De Fransman Aboubakar Kamara bleek uiteindelijk niet schuldig aan verkrachting, maar toch zal de Franse huurling KV Kortrijk moeten verlaten. Coach Johan Walem is niet te spreken over de beroepsernst van zijn spits.

Kortrijk mocht de 20-jarige heel het jaar huren van AS Monaco, maar dat bleek snel een vergiftigd geschenk. Op het veld liet Kamara weinig zien, daarnaast een pak meer. Hij kwam meermaals de laat op training, na een verkeersongeluk bleek ook nog dat hij rondreed zonder een geldig rijbewijs. Ook voor coach Walem zijn er grenzen.

"Voetbalkwaliteiten heeft hij", stelt Walem in Het Laatste Nieuws, "maar om alle andere redenen moet ik hem niet meer hebben. Misschien heb ik hem wel te lang verdedigd. Het is een les die ik heb getrokken". Het wordt sowieso een beetje op eieren lopen bij KV Kortrijk, want voor heel wat spelers hangt het lot momenteel aan een zijden draadje. "Ik wil tegen het einde van de week weten wie er de rest van het seizoen nog zal bij zijn en wie niet", voegt Walem nog toe.