Preud'homme geeft meer tekst en uitleg omtrent zijn opvallende basiself

Preud'homme geeft meer tekst en uitleg omtrent zijn opvallende basiself

29-11-2015 14:43

Tegen KV Mechelen startte Michel Preud'homme met een opvallende ploeg. De trainer van Club Brugge hield onder meer Timmy Simons op de bank. Abdoulay Diaby mocht dan weer starten. Voor de camera van PlaySports legde Preud'homme zijn keuzes uit.

 

Bij Club Brugge ontbrak Felipe Gedoz. "Hij heeft te veel pijn om te spelen", aldus de trainer. "Felipe heeft een trap gekregen en zit daarom zelfs niet op de bank. Voor de rest kies ik voor de frisheid van spelers die al een paar matchen niet meer in actie zijn gekomen."

Preud'homme geeft toe dat hij nieuwe blessures vreest. "We willen blessures vermijden. De competitie duurt nog lang. Op deze manier blijft iedereen scherp en fit. Soms zeg ik tegen mijn spelers dat ze twee wedstrijden voluit moeten gaan en de derde match kunnen andere jongens dan het beste van zichzelf geven."

“Tegen Mechelen is snelheid en lengte heel belangrijk. Vandaar de keuze voor José Izquierdo, Diaby, Pereira en Davy De fauw. Maar op verplaatsing bij Mechelen is altijd een moeilijke wedstrijd.