Tienkoppig Westerlo krijgt voetballes van landskampioen met dank aan gouden duo

20-11-2015 22:13

Vier minuten. Langer hield Westerlo vrijdagavond niet stand in de Ghelamco Arena. Na een vroege goal plukte AA Gent de Kemphanen volledig kaal. Onder impuls van Sven Kums en Benito Raman haalden de Buffalo's het met 5-0. Een vroege rode kaart hielp de bezoekers ook niet.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg heer en meester. Toen Kalifa Coulibaly al na vier minuten scoorde voor de landskampioen, wist Westerlo dat het een hele lange avond ging worden. AA Gent tikte de bezoekers van het kastje naar de muur en de 2-0 van Brecht Dejaeghere volgde nog in de eerste helft.

Toen Jore Trompet al na 27 minuten rood kreeg, verdween alle hoop voor de bezoekers. De man, die voor het eerst in het shirt van Westerlo speelde, maakte twee fouten op Dejaeghere en kreeg twee keer geel.

Na de rust bleef AA Gent swingen. De twee uitblinkers van de avond legden Westerlo helemaal over de knie. Eerst scoorde Benito Raman fraai. Daarna deed Sven Kums er nog twee doelpunten (een strafschop en een vrije trap) bij.

Door de overwinning springt AA Gent voorlopig over KV Oostende naar de kop van het klassement. Westerlo blijft laatste. AA Gent lijkt klaar voor de Champions League. Dinsdag speelt het in en tegen Lyon. De Fransen kende een mindere generale repetitie. Lyon verloor immers vrijdag de topper van Nice.