Vanhaezebrouck luidt de alarmbel bij Gent: Dat is zorgwekkend

Vanhaezebrouck luidt de alarmbel bij Gent: "Dat is zorgwekkend"

26-10-2015 09:10

AA Gent kon zaterdagavond de topper van KV Oostende niet winnen. In de laatste minuut konden de bezoekers alsnog een gelijkmaker scoren. Na afloop van de partij was Hein Vanhaezebrouck enorm streng voor zijn invallers.

Na de wedstrijd deelde de coach van Gent een enorme klap uit aan zijn invallers, meer bepaald Brecht Dejaegere en Moses Simon. De twee kampioenenmakers van vorig seizoen mochten op geen greintje begrip rekenen van hun trainer.

"Hun prestatie was dramatisch! Ze hebben geen bal bijgehouden, hebben nooit druk gezet en recupereerden niks. Ze stonden op het veld, en dat was het ook", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Het laatste kwartier heeft bewezen waarom ik niet kan roteren. Ik doe normaal drie wissels, maar deze keer niet. Terwijl Laurent Depoitre echt niet in de match zat. Ik had simpelweg geen alternatief." Ook Nicklas Pedersen kreeg op die manier een veeg uit de pan.

"Het is stilaan vijf voor twaalf voor sommigen. 'Ze' zijn ontgoocheld als ze niet spelen, maar áls je dan een kwartier de kans krijgt, dan moet je méér brengen. Vandaag kreeg ik de bevestiging van wat ik al langer zie. Sommige jongens moeten begrijpen dat ze hard moeten beginnen te werken. Vorig jaar kon ik vier, vijf spelers wisselen zonder probleem. Vandaag niet. En dat is zorgwekkend.v"