Bizar verhaal: islamitische Zulte-speler vertrekt wegens...vrouwelijke kinesist

Bizar verhaal: islamitische Zulte-speler vertrekt wegens...vrouwelijke kinesist

08-09-2015 13:22

Rechtsachter Yarouba Cissako leek begin vorig seizoen een mooie transfer te worden voor Zulte-Waregem, maar de Fransman kon zich toch niet helemaal doorzetten en kwam vooral verdedigend te kort. Cissako is nog altijd eigendom van Monaco, maar wil daar weg omdat hij...imam wil worden.

Cissako wil naar eigen zeggen naar een ploeg waar de islam verankerd zit in de cultuur van de club. Daarom is zijn manager momenteel vooral op zoek naar een club op het Arabische schiereiland. Daar is de transfermarkt nog open. Hij laat ook weten aan Le Parisien dat hij graag wil studeren om imam te worden.

De zeer religieuze Cissako wil vooral weg omdat Monaco werkt met een vrouwelijke kinesiste, die steevast sportkledij draagt tijdens haar werk. Cissako weigert door haar behandeld te worden omdat ze een short en een T-shirt draagt, een outfit die Cissako onaangepast vindt. Monaco wil geen grote rel maken van dit vreemde verhaal, want dat is op zich nergens voor nodig. Cissako heeft toch nog maar een contract van één jaar, en door zijn matige prestaties in de Belgische competitie willen de Monegasken de twintigjarige verdediger toch niet meer houden.