OFFICIEEL: Marc Coucke maakt opnieuw handig gebruik van opstapclausule
Brecht Capon komt Oostende versterken

OFFICIEEL: Marc Coucke maakt opnieuw handig gebruik van opstapclausule

15-07-2015 13:52

Marc Coucke plukt opnieuw iemand weg bij KV Kortrijk. Nadat eerst trainer Yves Vanderhaeghe de overstap naar KVO maakte, volgt nu ook Brecht Capon zijn voorbeeld. Capon slaagde in zijn medische testen en tekent een contract voor vier seizoenen aan de kust.

Woensdag ronde Oostende zijn achtste inkomende transfer af. Capon wisselt KV Kortrijk voor de kustploeg van Marc Coucke. De voorzitter had weinig moeite met de transfer af te ronden want hij maakte gebruik van de opstapclausule in Capon's contract. Hoeveel die bedroeg is niet bekend.

Capon volgt op die manier het voorbeeld van trainer Yves Vanderhaeghe, die in het tussenseizoen dezelfde beweging maakte. Het jeugdproduct van Club Brugge zal wel mogen vechten voor zijn plaats, want de 27-jarige West-Vlaming is ondertussen al de vijfde rechtsachter bij KV Oostende. Ook Sébastien Locigno, Xavier Luissint, Niels Coussement en Niels De Schutter kunnen op die positie uit de voeten.

Het volledig vernieuwde 'weireldploegsje' van Coucke begint de competitie op 25 juli thuis tegen KV Mechelen. KVO telt maar liefst acht nieuwe namen in de kern tegenover vorig jaar. Eerder haalden ze namelijk ook al Wouter Biebauw (KV Mechelen), Kévin Vandendriessche (Moeskroen-Péruwelz), Gohi Bi Cyriac (Anderlecht), Joseph Akpala (Werder Bremen), Yannick Loemba (Bergen), Mathieu Cornet (Virton) en David Rozehnal (Rijsel) binnen.