Statistieken geven Mourinho gelijk: Cech presteert beter dan Courtois
De cijfers van de Tsjechische concurrent van onze landgenoot zijn opvallend beter

Statistieken geven Mourinho gelijk: Cech presteert beter dan Courtois

17-02-2015 12:45

Thibaut Courtois gaat momenteel door een mindere periode. Onze nationale nummer één lijkt zijn stek onder de lat van Chelsea te verliezen aan de ervaren Petr Cech en als we naar de statistieken gaan kijken dan heeft Blues-trainer José Mourinho geen ongelijk om van doelman te wisselen. 

Courtois acteerde de laatste weken erg onzeker in doel bij de Londenaars en in de topper tegen Manchester City kostte het Chelsea zelfs twee punten. Mourinho zette de Limburger daarop op de reservebank met als uitleg dat Courtois 'oververmoeid' zou zijn. Een uitleg waar heel wat analisten hun twijfels bij hebben.

De cijfers geven The Special One alvast gelijk. Cech speelde dit seizoen dertien wedstrijden en zes keer kon hij het veld verlaten met een clean sheet. Hij incasseerde in totaal negen doelpunten ofte één tegendoelpunt om de 127 minuten.

De cijfers van Courtois zijn heel wat minder. Het jeugdproduct van Racing Genk trad aan in 26 wedstrijden en hield tien keer zijn netten schoon. In totaal moest hij zich 23 keer omdraaien, wat overeenkomt met één tegendoelpunt om de 100 minuten.

Benieuwd wie Mourinho dinsdagavond onder de lat posteert voor het Champions League-duel tegen Paris Saint-Germain.