Supporters reageren: Vergelijkingen zoeken met de actua is belachelijk
Ultras Inferno reageert op hun tifo

Supporters reageren: "Vergelijkingen zoeken met de actua is belachelijk"

26-01-2015 19:42

De supportersclan 'Ultras Inferno 96' heeft zelf ook gereageerd op de heuse media-aandacht omtrent hun tifo. Het "Red or Dead"-spandoek ging de hele wereld rond, iets dat ze uiteraard niet gedacht hadden.

"Ons spandoek had niks te maken Islamitische Staat", zeggen ze. "Het is gewoon een afbeelding uit de bekende horrorfilm 'Friday the 13th', dat ontwerp lag zelfs een half jaar geleden al vast. We hebben gewoon het idee gehad om Steven Defour erbij te plaatsen, gezien zijn transfer naar Anderlecht. Vergelijkingen maken met recente gebeurtenissen die helemaal niks met voetbal te maken hebben vinden wij belachelijk."

"Wij wilden enkel duidelijk maken aan Defour dat hij hier niet meer welkom is, iets dat nog gebeurt in het voetbal als een speler naar de rechtstreekse concurrent overstapt. Dat staat in onze ogen niet gelijk met het aanzetten tot haat en wij hebben nooit opgeroepen om de fysieke integriteit van Defour in gevaar te brengen".

'Ultras Inferno 96' wil zich wel verontschuldigen tegenover iedereen die zich gekwetst zou voelen, maar ze blijven wel problemen hebben met de aanpak van de media.

"Wij bestaan al 20 jaar en gedurende die periode zijn de media vaak lovend geweest over onze tifo’s. Het spijt ons als we sommigen gekwetst hebben, maar wij kunnen niet accepteren dat sommige media ons unaniem veroordelen zonder enige nuance. Daarom hebben wij nu onze versie van de feiten gegeven".