Vastberaden minister wil een einde maken aan frauderende Rode Duivels
Minister van Financiën zet alles op alles om Duivels te doen betalen

Vastberaden minister wil een einde maken aan "frauderende" Rode Duivels

18-12-2014 17:20

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) kan niet lachen met de vreemde belastingsconstructies die verschillende Rode Duivels hebben opgezet. Verschillende Belgische topspelers hebben hun kapitaal verstopt in Luxemburg om in België geen belastingen te moeten betalen, maar Van Overtveldt gaat die constructies streng controleren.

In de zitting van de Kamer kreeg Van Overtveldt vandaag een vraag van zijn partijgenoot Peter Dedecker. Die had zoals velen deze week vernomen dat Rode Duivels Thibaut Courtois, Divock Origi en Eden Hazard zogezegd een bedrijf hebben in het Groothertogdom Luxemburg. Op die manier zijn ze bijna vrijgesteld van belastingen, maar Dedecker stelde zich vragen bij de legaliteit van deze "bedrijven".

Van Overtveldt wilde niet reageren op individuele gevallen, maar legde wel uit dat enkel mensen die rijksinwoners zijn verplicht zijn tot belastingen. Het is dus niet omdat de spelers in kwestie de Belgische nationaliteit hebben dat ze ook aan België hun belastingen moeten betalen. Toch beloofde hij dat hij de controles grondig zal laten uitvoeren en straffen uitdeelt als er iets niet pluis is. Hopelijk voor de Rode Duivels in kwestie hebben ook zij hun huiswerk gemaakt.