Poolse leider wil graag maximum behouden en stuurt sterkste elf de wei in
Sporting Lokeren zal de overwinning zelf moeten afdwingen

Poolse leider wil graag maximum behouden en stuurt sterkste elf de wei in

26-11-2014 23:43

Sporting Lokeren moet winnen tegen Legia Warschau om nog een kans te maken op de volgende ronde. De Polen zijn nog ongeslagen in Europa, en willen dat graag zo houden.

"We willen absoluut winnen. We zijn heel blij dat we al geplaatst zijn maar tegelijk hebben we nog veel om voor te spelen", aldus trainer Henning Berg. "We hebben nu een mooie kans om de groep te winnen en die willen we grijpen. Als ons dat lukt, zijn we in de volgende ronde reekshoofd en dat kan een voordeel zijn. We gaan er dan ook alles aan doen om te winnen en de drie punten te grijpen."

"Lokeren heeft thuis in Europees verband nog niet verloren", is de Noor wel op zijn hoede voor de Belgische bekerwinnaar. "Dat zullen ze zeker zo willen houden. Ze doen het ook goed in de Belgische competitie. Het Belgisch voetbal wordt trouwens steeds sterker. Kijk maar naar de recente prestatie van Anderlecht bij Arsenal in de Champions League. Het wordt niet gemakkelijk."

"We hebben toen niet onze beste wedstrijd gespeeld", zei Berg over de heenwedstrijd (1-0). "Maar gelukkig hebben we wel gewonnen. We nemen dit heel serieus. Ik breng het sterkst mogelijke elftal tussen de lijnen." De Waaslanders moeten dus niet op een vervroegd Sinterklaasgeschenk rekenen.