Cruijff: 'Messi niet weg voor het geld, Ronaldo komt nooit naar Barcelona'
Clubicoon ziet geen economische redenen voor transfer

Cruijff: 'Messi niet weg voor het geld, Ronaldo komt nooit naar Barcelona'

25-11-2014 10:45
2

Het gerucht dat Lionel Messi komende zomer vertrekt bij FC Barcelona gaat er niet in bij Johan Cruijff. De oud-voetballer denkt niet dat de Catalaanse club zal zwichten voor het geld.

In de Engelse en Spaanse roddelrubrieken wordt gesproken van een transfersom van tweehonderd miljoen euro. "Natuurlijk zijn er clubs die tweehonderd miljoen willen betalen voor Messi, maar hij zal niet voor het geld vertrekken", zegt Cruijff tegen Cadena Cope.

Dat de Spaanse belastingdienst achter Messi aanzit, vermoeit hem, denkt Cruijff. "Je probeert je op het voetbal te concentreren en ervan te genieten. Er zijn nou eenmaal dingen waar je geen energie aan kwijt wilt raken."

Vorige week kwam zelfs het bizarre gerucht voorbij dat Florentino Perez, voorzitter van Real Madrid, ervan droomt Messi over te nemen. Cruijff kan het zich niet voorstellen en stelt zich het omgekeerde voor. "Het is absurd om te denken dat Ronaldo ooit voor Barcelona speelt." Hetzelfde geldt overigens voor trainer José Mourinho. "Ik denk niet dat hij trainer van Barcelona kan zijn. Zijn speelstijl past hier niet."