Vandereycken keert terug naar Jan Breydel voor goede vriend 'Lotte' Lambert
Vandereycken viert verjaardag van Lambert

Vandereycken keert terug naar Jan Breydel voor goede vriend 'Lotte' Lambert

25-10-2014 23:24

Zondagmiddag zal Raoul Lambert geëerd worden voor de wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent. Het icoon van blauw-zwart werd maandag zeventig jaar en krijgt zondag een daverend applaus van het publiek en ex-maats. Ook René Vandereycken zal er bij zijn.

René Vandereycken zal voor het eerst sinds lang ook nog eens in de spotlights staan. De voormalige bondscoach is al jaren niet meer te zien op de Belgische voetbalvelden (uitgezonderd een wedstrijd tussen KV Mechelen en Genk), maar keert voor Lambert terug naar Jan Breydel.

"Omdat Raoul me het gevraagd heeft en ik voor hem alles over heb. Hij was niet alleen tijdens mijn spelersloopbaan bij Club een fantastische ploegmaat. In deze periode is er tussen onze beide gezinnen ook een onmeetbare vriendschapsband ontstaan", vertelt hij op de website van Club Brugge.

"‘Lotte’ is een vriend voor het leven. En dat is wederzijds. Raoul en zijn echtgenote Hedwige verlaten bij manier van spreken amper Brugge, maar als wij hen uitnodigen in ‘het verre Limburg’, aarzelt hij geen ogenblik. Dat zegt alles over onze wederzijdse hechte band."

Coachen

Een terugkeer naar het Belgische voetbal ziet hij niet zitten. "In eigen land lijkt dat quasi uitgesloten, want er zijn nog weinig of geen beleidsmensen bij de Belgische clubs die mijn voetbalvisie- en aanpak delen."

"Denk evenwel niet dat ik me als werkloze coach verveel. Ik kan moeiteloos mijn dagen vullen met fietsritten, golfen en op stap gaan met onze kleinkinderen. Het leven is meer dan dagelijks alleen met voetbal bezig te zijn."