Rots in de branding bij Racing Genk kan carrière vervolgen in de Premier League
Kara Mbodj lijkt het voorbeeld van Anderlecht-middenvelder Cheikhou Kouyaté te gaan volgen

Rots in de branding bij Racing Genk kan carrière vervolgen in de Premier League

24-10-2014 11:44

Racing Genk verloor deze zomer met Kalidou Koulibaly al een defensieve sterkhouder. De rijzige Fransman trok naar de Italiaanse topclub Napoli, waar hij zich meteen opwierp tot titularis. Nu dreigen de Limburgers met Kara Mbodj een tweede patron te gaan verliezen. De Senegalees staat immers in de belangstelling van twee Premier League-clubs. Dat meldt The Sun.

Kara Mbodj kwam twee seizoenen geleden van het Noorse Tromsø naar België. Genk kaapte de centrale verdediger weg voor de neus van een rist andere gegadigden. De tweevoudig international werd in de Cristal Arena meteen een sterkhouder en acteert al twee jaar op hoog niveau bij Genk.

Met zijn indrukwekkende présence en fysieke kracht is Kara de perfecte speler voor de Engelse Premier League, een competitie waar de Senegalees ook zelf van droomt. Die droom zou binnenkort wel eens realiteit kunnen worden want met West Ham United (de ploeg van ex-Anderlecht-middenvelder Cheikhou Kouyaté) en Crystal Palace liggen er twee teams uit zijn droomcompetitie op vinkenslag om hem binnen te rijven.

Het moment waarop de interesse voor Kara kenbaar wordt gemaakt, is overigens best opmerkelijk. De Senegalees is niet bezig aan zijn beste periode bij de Limburgers en ligt overhoop met de fans. Een verhuis naar Engeland zou er dus wel eens sneller dan verwacht kunnen komen.