Vitesse bevestigt gesprekken met Van den Brom (ex-RSCA): Alleen met toezeggingen

Vitesse bevestigt gesprekken met Van den Brom (ex-RSCA): Alleen met toezeggingen

24 april - 18:29

Vitesse en John van den Brom, de voormalige hoofdtrainer van KRC Genk en RSC Anderlecht, zijn inderdaad in gesprek over een trainersfunctie voor volgend seizoen. Dat heeft directeur Edwin Reijntjes laten weten op een persconferentie. Op datzelfde moment zegt hij dat een akkoord nog wel erg ver weg ligt.

"Wij zijn in gesprek met elkaar", vertelt Reijntjes na een vraag over het contact met Van den Brom. "Het zou mooi zijn als hij wil komen. Dat er ook iets positiefs te melden is." Reijntjes zegt wel dat Van den Brom toezeggingen wil op sportief en financieel vlak, maar dat dit in de huidige situatie van Vitesse lastig is. "Alles in perspectief, het kan zo maar zijn dat er over een paar weken geen club meer is. Het kan ook nog dat we starten met een puntenstraf."

Van den Brom sprak zich ook al uit over de mogelijke samenwerking en zijn belangrijkste eis is duidelijk: hij wil direct meedoen om promotie. "Ik wil meteen terug naar de Eredivisie. Dat is een harde eis. Daarvoor moet alles in het werk worden gesteld. Er moet een nieuwe selectie worden neergezet. Een staf. Een technisch manager. Dat moet allemaal samen kloppen. Ik ben een teamspeler. Er moet hier een team komen te staan", stelde hij in het Algemeen Dagblad.

Reijntjes gaf eerder al aan dat hij een andere route voor zich ziet met Vitesse. De directeur mikte voor volgend seizoen eerder op plek vijf tot en met acht in de Keuken Kampioen Divisie. Op de persconferentie herhaalde hij die ambitie nog eens. "Direct promoveren zou sowieso een mirakel zijn, maar er zijn gekkere dingen gebeurd."