Openda krijgt Simons mogelijk ook volgend jaar in steun : Zou goed doen

Openda krijgt Simons mogelijk ook volgend jaar in steun : "Zou goed doen"

24 april - 13:27 Laatste update: 13:42

Marco Rose, trainer van RB Leipzig, hoopt dat Xavi Simons behouden kan blijven voor de club. De oefenmeester heeft goede hoop dat de Nederlandse international nog een jaar gehuurd kan worden van Paris Saint-Germain. Samen met Loïs Openda is hij één van de uitblinkers in Leipzig.

In gesprek met de Duitse tak van Sky vertelt Rose dat Simons deel uitmaakt van zijn plannen voor volgend seizoen. "Maar we hebben het niet volledig in eigen hand. Belangrijk is dat we ons voor de Champions League kwalificeren. We hopen dat we die jongen nog een of twee jaar hier kunnen houden", zegt hij. "Dat zou Xavi goed doen. Het is belangrijk dat we onszelf niet als doorgeefluik zien, maar ook zelf ambitieus blijven. Het moet lonend zijn om naar Leipzig over te stappen en om hier langer te blijven."

Rose krijgt naar aanleiding van gesprekken met Simons de indruk dat de spelmaker welwillend tegenover een langer verblijf in Duitsland staat. "Ik krijg het idee dat hij zich hier goed voelt. Hij ontwikkelt zich goed in een goede omgeving. Daarom ben ik nog steeds positief gestemd dat hij volgend jaar ook nog bij ons speelt."

Simons speelt sinds begin dit seizoen voor Leipzig, dat hem huurt van PSG. De Parijzenaren haalden Simons op hun beurt terug van een huurperiode bij PSV.