'Nieuwe transferstrijd lonkt: Arsenal en Manchester City willen Guimarães'

'Nieuwe transferstrijd lonkt: Arsenal en Manchester City willen Guimarães'

24 april - 10:00
10

Arsenal en Manchester City overwegen allebei om zich komende zomer te versterken met Bruno Guimarães. Dat meldt The Telegraph. Het zou het tweede jaar op rij zijn dat de Premier League-titelkandidaten achter dezelfde speler aanzitten.

Arsenal trok een jaar geleden aan het langste eind in de strijd om Declan Rice. The Gunners betaalden toen liefst honderd miljoen pond, omgerekend zo'n 116 miljoen euro. Voor Guimarães moet mogelijk exact hetzelfde bedrag op tafel komen. De 26-jarige middenvelder heeft een transferclausule van honderd miljoen pond in zijn contract staan bij Newcastle United.

Guimarães is een steunpilaar voor The Magpies, die hem in januari 2022 voor ruim veertig miljoen euro overnamen van Olympique Lyon. Op St. James' Park willen ze hem het liefst behouden, maar een lucratieve verkoop van de Braziliaanse international kan helpen om de boekhouding op orde te brengen, zo schrijft The Telegraph.

Guimarães zou al op de hoogte zijn van de interesse van Arsenal en Manchester City, terwijl ook Paris Saint-Germain hem volgt. In Londen is hij in beeld als vervanger van Thomas Partey of Jorginho, wiens toekomst onzeker is. The Citizens hebben mogelijk een andere troef: manager Pep Guardiola hoopt ook Lucas Paquetá te verwelkomen, als Bernardo Silva vertrekt. De twee zijn beste vrienden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.