Riemer bevestigt afwezigheid Verschaeren: “Amuzu kan ook niet starten”

Riemer bevestigt afwezigheid Verschaeren: “Amuzu kan ook niet starten”

24 april - 08:11
9

RSC Anderlecht moet Yari Verschaeren nog steeds missen. Op een persconferentie heeft coach Brian Riemer bevestigt dat de middenvelder nog met een hamstringblessure kampt.

Verschaeren zal aldus niet tegen Cercle Brugge terugkeren. “We missen Yari. Hij verliest nooit een bal en zorgt op die manier voor rust. Zeker in wedstrijden waarin de intensiteit zo hoog is, is dat belangrijk. Maar we willen geen risico’s nemen met hem. Morgen gaat hij opnieuw onder de scan. Die zal hopelijk meer vertellen.”

Ook Francis Amuzu lijkt niet in de basis te gaan beginnen als vervanger van de geblesseerde Thorgan Hazard. Francis is nog niet klaar om drie wedstrijden op rij te beginnen. Mario (Stroeykens, red.) heeft tegen Cercle al als winger gespeeld, hij is dus ook een optie op die positie”, citeert Het Nieuwsblad.

Riemer wil Amuzu niet opbranden. “Ik wil Francis uiteraard zo vaak mogelijk gebruiken, maar ik moet hem ook beschermen. We hebben hem volgend seizoen ook nog nodig. Francis heeft trouwens al laten zien dat hij soms nog beter is als invaller dan als basisspeler. Het hoeft dus niet per se slecht nieuws te zijn voor ons als hij op de bank begint.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.