Alarmfase rood bij Union SG: “De spelers zijn ongelukkig met de situatie”

Alarmfase rood bij Union SG: “De spelers zijn ongelukkig met de situatie”

19 april - 23:45
20

Union SG leek op weg naar een titel in de Jupiler Pro League, maar het lijkt in de Champions Play-Offs weer helemaal mis te gaan voor de Brusselaars. Coach Alexander Blessin sprak met RTBF over de situatie.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Blessin de koppen bijeen had gestoken bij Union SG. "Ik heb altijd grote discussies met mijn team. We zijn bij elkaar gekomen, we hebben de situatie geanalyseerd en in het bijzonder de laatste drie wedstrijden. Het was dus min of meer zoals gewoonlijk, individuele en groepsdiscussies.”

Het is toch alarmfase rood bij Union SG en dat weten de spelers maar al te goed. “De spelers hebben gesproken. Het is altijd goed dat ze elkaar dingen vertellen, over spelsituaties en wat we kunnen analyseren. Het geeft het juiste signaal af dat ze ongelukkig zijn met de situatie."

Union SG leek ongenaakbaar tijdens de reguliere competitie, maar plots staat Anderlecht aan kop in Play-Off 1. "We speelden een prachtige reguliere fase en nu moeten we de positieve emoties terugbrengen naar het veld, en dat zal als team gebeuren", aldus Blessin. De volgende tegenstander is een Club Brugge met veel vertrouwen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.