Van der Elst lovend over Club Brugge: Ze zijn tactisch sterker geworden

Van der Elst lovend over Club Brugge: "Ze zijn tactisch sterker geworden"

19 april - 19:20
6

Club Brugge maakt een straffe gedaanteverwisseling door onder Nicky Hayen. Ook voetbalcommentator en analist Franky Van der Elst is onder de indruk van Blauw-Zwart. 

Volgens Van der Elst lag het kantelpunt bij Club Brugge in de eerste helft tegen stadsgenoot Cercle. "Hayen Hij heeft nog één helft nodig gehad – de eerste tegen Cercle, die zat nog mee in de overgang", citeert Het Belang van Limburg. " Sindsdien hebben ze alleen maar goeie matchen gespeeld. Dat zijn pluimen op zijn hoed."

De vergelijking met de periode onder Ronny Deila is dan uiteraard snel gemaakt. "Ze zijn tactisch sterker geworden", aldus Van der Elst. "Dat zag je gisteren, met het aantal geschorsten, maar ook tegen Anderlecht, zonder Mignolet, Vanaken en Skov Olsen. Ze zijn minder afhankelijk van bepaalde spelers. Als trainer moet je oplossingen vinden, niet gaan jammeren, en dat doet Hayen heel goed."

Bij Club Brugge wil men echter nog geen uitspraken doen over een mogelijke verlengde samenwerking met Hayen. "Dat snap ik ook. Na vijf goeie wedstrijden zo’n beslissing maken, da’s wel heel snel", zegt Van der Elst. "Gert Verheyen sprak Hayen onlangs en die vertelde dat hij zijn evaluatie van bij Club NXT nog moet krijgen. Stel je voor dat hij ze naar de finale van de Conference League loodst, weer volop in de titelstrijd krijgt en dat zijn evaluatie van bij Club NXT dan slecht is", lacht de analist. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.