Moris krijgt steun van ex-coach: Heel belangrijk voor de kleedkamer

Moris krijgt steun van ex-coach: "Heel belangrijk voor de kleedkamer"

19 april - 13:00
1

Anthony Moris staat de laatste weken in het oog van de storm bij Union. Is de doelman goed genoeg voor een kampioenenploeg? Felice Mazzu gelooft alvast van wel, ook al ging hij enkele keren in de fout.

"Hoe ik het zag, werd hij in die fases niet geholpen door de ploeg", aldus Mazzu bij Het Laatste Nieuws. "Bij de 1-0 van Anderlecht ziet hij de bal pas laat komen omdat er een verdediger voor staat. En in Genk wordt de bal te gemakkelijk in de rug van de defensie gespeeld. Dat zijn collectieve fouten. Eerlijk gezegd, ik vind dat iedereen streng is voor Moris."

Mazzu vindt Moris nog altijd een belangrijke speler. "Anthony is heel belangrijk voor de kleedkamer. Leiderschap, ervaring, mentaliteit én hij is altijd positief. En op het veld is hij volgens mij één van de meest complete doelmannen in eerste klasse. Hij is sterk op zijn lijn en heeft uitstekende voeten. Er moet niet plots aan hem getwijfeld worden."

Union speelt zondag thuis tegen Club Brugge. Zet de doelman dan wél een overtuigende prestatie neer?

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.