Extra Champions League-ticket naar Italië, ook Duitsland mag hopen

Extra Champions League-ticket naar Italië, ook Duitsland mag hopen

19 april - 08:45

Een flinke opsteker voor de Serie A: door de Europese resultaten van de Italiaanse clubs is het zeker dat de competitie komend seizoen vijf teams mag leveren aan de Champions League. Ook de Bundesliga lijkt nagenoeg zeker van vijf tickets voor het miljoenenbal.

Door de gewijzigde opzet van de Champions League zullen er meer tickets worden verdeeld. Twee van die tickets zijn bestemd voor de competities die in het jaar ervoor het best hebben gescoord op de UEFA-lijst. Dat is goed nieuws voor Italië, waar de clubs dit seizoen goed presteren in Europa.

Op donderdagavond plaatste het AS Roma van Romelu Lukaku zich ten koste van landgenoot AC Milan voor de halve finale van de Europa League, terwijl ook Atalanta doorstootte. De club zorgde voor een verrassing door Liverpool uit te schakelen. In de Conference League is bovendien nog altijd Fiorentina actief, dat tegen Club Brugge zal aantreden, terwijl Napoli heeft overwinterd in de Champions League.

Ook voor de Bundesliga lonken vijf startbewijzen. Bayern München en Borussia Dortmund plaatsten zich deze week ten koste van respectievelijk Arsenal en Atlético Madrid voor de halve finale van de Champions League, terwijl Bayer Leverkusen de halve finale van de Europa League wist te bereiken door West Ham United uit te schakelen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.