VoetbalPrimeur

Community Beleid

Een belangrijk onderdeel van VoetbalPrimeur is de mogelijkheid tot het voeren van discussies bij artikelen. Het aantal reacties per artikel is door de populariteit van VoetbalPrimeur vaak groot en sommige reacties gaan een grens over. Om op de juiste wijze gebruik te maken van de commentsectie op onze website, is het belangrijk om bekend te zijn met de richtlijnen.


Algemeen beleid
Als je reageert wordt dat in de basis natuurlijk op prijs gesteld. Wel is het zo dat aan het reageren eisen zijn gesteld. We verwachten dat je respectvol met elkaar omgaat. Het is zeker niet zo dat je geen vraagtekens mag stellen bij de mening van een andere bezoekers, dat is zelfs één van de onderscheidende eigenschappen van de commentsectie van VoetbalPrimeur. Het is hierbij alleen wel belangrijk om andere bezoekers in hun waarde te laten.

Dus: wees een beetje aardig voor elkaar. Wat we in ieder geval niet willen zien zijn kwetsende uitlatingen tegenover andere bezoekers, de redactie of derden, zoals spelers of trainers die worden genoemd in een artikel.

De site is bedoeld voor alle personen van alle leeftijden, dus alle soorten van gedrag en/of inhoud zoals godslastering, pornografie, extreme politiek, xenofobie, onwettig gedrag en onwettige stoffen zijn niet toegestaan.


1. Zaken die we duidelijk niet op prijs stellen:


- Reacties die scheldwoorden bevatten.
- Onnodig de aandacht trekken door middel van EXCEPTIONEEL HOOFDLETTERGEBRUIK.
- Betwetertjes die anderen constant wijzen op hun kennis van de Nederlandse taal (spelfoutjes).
- Een gebruikersnaam of profielfoto die discriminerende elementen bevat of als schokkend kan worden ervaren.
- Gebruikers die meer dan één account hebben.  
- Klojo's die zich voordoen als moderator, maar in werkelijkheid een simpele keyboard warrior zijn.
- Inhoudsloze reacties zoals ‘first post’.
- Misplaatste grappen over tragische gebeurtenissen als Nouri of Sala
- Kritiek op het moderatiebeleid of over specifieke moderators in reacties (deze kunnen gestuurd worden naar moderators@voetbalprimeur.nl
- Posten van links/ spammen.
- Haatzaaien/persoonlijke aanvallen


Om een ongepast bericht te melden, kun je rechtsonder het bericht voor 'rapporteer' kiezen. De moderators zullen dit beoordelen en er gepaste actie op ondernemen. Door je niet te houden aan de regels waar je akkoord mee bent gegaan, riskeer je ontzegging van de toegang tot het forum. Hieronder sommen wij de gedragsregels op die gelden op VoetbalPrimeur.


2. (Ban)richtlijnen


Het algemeen beleid is bedoeld om het forum leefbaar en gezond te houden. Met een beetje gezond verstand kon je al weten wat er ongeveer in staat: het beleid beschrijft niets meer dan wat op fora gebruikelijk is en wat je in het dagelijks leven ook niet zou doen of mogen. De banrichtlijnen beschrijven welke reactie jij kunt verwachten als je je niet aan onze huisregels houdt. De korte versie: de eerste keer passen we zaken aan of geven we je een tip hoe het wel moet. Als dat niet helpt is de uiteindelijke consequentie dat je voor korte of langere tijd niet meer kunt reageren.


De overtredingen en hun sancties

Lichte overtreding:

Schelden, overmatig hoofdlettergebruik, constant wijzen op spelfouten, voordoen als moderator, inhoudsloze reacties als ‘first post’.

In dit geval wordt je reactie verwijderd of aangepast, vrees niet: er is nog niks aan de hand! De eerste keer zien we door de vingers, pas wel op dat je niet nogmaals de fout ingaat.

Herhaling 1: 12 uur ban.
Herhaling 2: 24 uur ban.
Herhaling 3: 48 uur ban.
Herhaling 4: 72 uur ban.
Herhaling 5: Permanente ban


Zware overtreding:

Aanstootgevende of racistische elementen in reactie/gebruikersnaam/profielfoto, misplaatste grappen over bijvoorbeeld situatie Nouri, posten van links/ spammen, kritiek op moderatiebeleid in reacties.

In dit geval zal je een ban van 72 uur ontvangen, dit omdat wij dergelijke gedragingen absoluut niet tolereren op VP. We zijn echter vergevingsgezind: je krijgt na de uitsluiting van 72 uur nog een (laatste) kans van ons.

Herhaling 1: Permanente ban.

Een uitzondering op het beleid is het bezitten van dubbele accounts, in dit geval zullen alle betrokken accounts onmiddellijk geband worden.

 

2. Ik ben geband, en nu?

Je kunt je nog gewoon de reacties op VoetbalPrimeur lezen. Bij een ban wordt altijd een mailtje verstuurd naar het mailadres dat in je profiel staat.

2.1. Ja maar.... 'Het was m'n broertje/zusje/collega/vader/kat'

Helaas, maar je bent zelf verantwoordelijk voor je account en voor het misbruik ervan. Log altijd uit op publieke computers, neem een sterk password en vertel je password aan absoluut niemand. Je account is persoonlijk en jij bent dus te allen tijde verantwoordelijk, tot aan het punt toe waar wij onder de Nederlandse wet vallen en dus jouw gegevens moeten afstaan als jouw account zich hier strafrechtelijk misdraagt.

 

2.2 Ik ben het niet eens met de sanctie of wil van mijn ban af

Je post is verwijderd, je hebt een e-mail of zelfs een ban gehad en je bent het er totaal niet mee eens. Dat kan, maar vraag je eerst af of er geen kern van waarheid inzit. Als je desondanks ervan overtuigd bent dat de moderator je onterecht behandeld heeft. kun je contact opnemen met moderators@voetbalprimeur.nl. Hou het wel netjes: een potje schelden levert niet het gewenste effect op. Leg gewoon uit waarom je het er niet mee eens bent en vraag of een en ander niet ongedaan kan worden gemaakt.


2.3 Tot slot

Aan de banrichtlijnen kunnen geen rechten worden ontleend. Het staat de crew vrij naar goeddunken te handelen in het belang van de site en zijn gebruikers in het algemeen. Wees respectvol naar moderators en volg hun aanwijzingen op. Vragen of opmerkingen over de moderatie kun je richten aan moderators@voetbalprimeur.nl