Anderlecht krijgt slecht nieuws en zit al zeker tijdje zonder sterkhouder

Anderlecht krijgt slecht nieuws en zit al zeker tijdje zonder sterkhouder

30-12-2016 14:11

RSC Anderlecht zal het na Nieuwjaar al zeker zonder één sterkhouder moeten doen. Kara Mbodji is in februari namelijk actief op de Afrika Cup. Hij zit in de selectie voor Senegal.

Bondscoach Alio Cissé maakte vrijdag zijn definitieve 23-koppige selectie voor de Afrika Cup bekend. Op de lijst staat ook de naam van Kara Mbodji. Hij moet samen met Genk-speler en ex-maatje Kalidou Koulibaly het hart van de verdediging vormen. Op het middenveld staat er met Cheikhou Kouyaté nog een oude bekende van Anderlecht op het veld. Ook mooie namen zoals Sadio Mané (Liverpool), Mame Biriam Diouf (Stoke City), Moussa Sow (Fenerbahçe) en Baldé Keita (Lazio) werden geselecteerd.

Anderlecht zal hopen dat Senegal niet lang in de competitie zit, maar het Afrikaanse land heeft een bijzonder sterke selectie. Een finaleplaats is zeker een mogelijkheid. Die finale wordt pas om 5 februari gespeeld. Naast Kara moet Anderlecht ook vrezen voor de onbeschikbaarheid van Sofiane Hanni (Algerije) en Frank Acheampong (Ghana).