Zware klap voor Racing Genk: Karelis is zeer lang out met ernstige blessure

Zware klap voor Racing Genk: Karelis is zeer lang out met ernstige blessure

28-12-2016 10:43

Racing Genk heeft dramatisch nieuws gekregen over spits Nikos Karelis. De Limburgers moeten het zeer lang doen zonder de Griekse topschutter. Karelis heeft namelijk een ernstige knieblessure opgelopen in het duel met AA Gent (2-0).

Karelis moest al vlak na rust noodgedwongen van het veld. Racing Genk heeft via de officiële website nu een update gegeven over de ernst van de kwetsuur. Karelis werd dinsdagavond en woensdagochtend onderzocht en blijkt de voorste kruisband van zijn linkerknie te hebben afgescheurd. Hij moet onder het mes en hem wacht vervolgens een revalidatie van liefst acht maanden. Het seizoen is dus al ten einde voor Karelis.

Het nieuws is een zware klap voor Racing Genk, dat Karelis heel hard nodig had in de strijd om een plek in Play-Off 1. Karelis, die dinsdagavond nog wel een penalty tegen de netten schoot, was dit seizoen namelijk immens belangrijk met liefst 18 treffers in 32 duels. Genk gaat hem dus absoluut missen. ''Zijn ploegmaats en de hele KRC Genk familie wensen Niko veel sterkte en een spoedig herstel'', zo schrijft de club op de website.