Kortrijk lapt waarschuwingen aan zijn laars en moet vrezen voor licentie

Kortrijk lapt waarschuwingen aan zijn laars en moet vrezen voor licentie

19-12-2016 09:38

In de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Kortrijk (5-1) was er aan de zijlijn een druk coachende Karim Belhocine te zien. Dat is nochtans tegen de regels. Belhocine mag tot 15 maart eigenlijk niet coachen, waardoor KV Kortrijk moet vrezen voor een straf.

KVK kreeg van de licentiecommissie al een straf van 5.000 euro omdat het werkt met een hoofdcoach die niet het vereiste diploma bezit. Kortrijk ging bij het Belgisch Arbitragecomité voor de Sport (BAS) in beroep, maar haalde geen gelijk.

De Licentiecommissie ging nog een stap verder en liet gerechtsdeurwaarders tijdens trainingssessies vaststellen dat Belhocine de "echte" coach van Kortrijk is. Bart Van Lancker is maar een stroman. KVK dreigt daardoor nog meer straffen te gaan krijgen.

Licentie
Zolang Belhocine blijft coachen kan de Licentiecommissie namelijk boetes blijven uitschrijven tot 15 maart. Maar eerst moet die commissie nog beslissen of KV Kortrijk wel een licentie voor profvoetbal krijgt volgend seizoen. Belhocine is volgens hen namelijk de echte coach, waardoor Kortrijk moet beginnen vrezen.

Dat is niet het enige probleem. Om aan de gewenste cursus mee te doen, moet je een UEFA A-diploma hebben. Belhocine heeft dat naar eigen zeggen behaald bij de Franse voetbalbond. Maar volgens Het Laatste Nieuws heeft de Belgische bond daar nog steeds geen bevestiging van gekregen.