'AA Gent wil transferrecord breken in de zoektocht naar een nieuwe doelman'

'AA Gent wil transferrecord breken in de zoektocht naar een nieuwe doelman'

05-12-2016 07:10
2

AA Gent wil bijzonder ver gaan in de zoektocht naar een nieuwe doelman. De Buffalo's hebben het vizier namelijk gericht op Lovre Kalinic, een zesvoudig Kroatisch international. AA Gent is zelfs bereid om het transferrecord van de club te breken.

Bij Gent is men niet al tevreden van nieuwe aanwinst Jacob Rinne. Ook Yannick Thoelen maakte geen overweldigende indruk, waardoor Gent op zoek is naar een nieuwe doelman. Die nieuwe sluitpost kan volgens Het Laatste Nieuws weleens Kalinic (26) worden. De Kroaat zat afgelopen zomer in de selectie voor het EK en brak in eigen land een knap record. Zo incasseerde hij 775 minuten lang geen doelpunt. Zowat elke Engelse club zat echter hem, maar een transfer zat er (nog) niet in. Kalinic kon geen werkvergunning krijgen. Daar wil Gent nu van profiteren.

Een goedkope transfer zal het niet worden. Omdat Kalinic geen werkvergunning kreeg, besloot hij om zijn contract bij Hajduk Split tot 2021 te verlengen. Daardoor is hij dan ook een dure vogel. De doelman zou zo'n twee à drie miljoen euro moeten kosten. Als Gent besluit om hem aan te trekken, kan hij de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis worden.