Ziet Anderlecht toch nog sterkhouder vertrekken? Dat is iets anders natuurlijk

Ziet Anderlecht toch nog sterkhouder vertrekken? "Dat is iets anders natuurlijk"

21-10-2016 21:30

Leander Dendoncker sluit niet uit dat hij in de (nabije) toekomst vertrekt bij RSC Anderlecht. Ondanks zijn nog recente contractverlenging is een uitgaande transfer zeker niet uitgesloten.

Dendoncker wordt steeds vaker in verband gebracht met buitenlandse clubs. De middenvelder heeft een goed seizoen achter de rug en lijkt klaar voor een stap hogerop. Anderlecht anticipeerde hierop door hem een nieuw contract aan te bieden. Dat betekent niet dat Dendoncker ook blijft;

"Ik voel me hier goed", reageert Dendoncker tegenover Sporza. "De club wou iets doen voor mij. Of dat betekent dat ik tot 2021 blijf? Dat is iets anders natuurlijk. Maar ik ben nu hier en focus me op Anderlecht", aldus de middenvelder.

In 84 wedstrijden tot dusver voor de Brusselse hoofdmacht kwam het jeugdproduct vier keer tot scoren. Daarnaast gaf hij één assist. Hij wordt aan zien als een onmisbare pion gezien zijn belang voor het evenwicht in de ploeg. De middenvelder wordt genoemd bij onder meer Chelsea en Atlético Madrid.