UPDATE: Anderlecht bevestigt: Tielemans slechts enkele weken out

UPDATE: Anderlecht bevestigt: Tielemans slechts enkele weken out

16-09-2016 14:35

RSC Anderlecht won makkelijk van Qabala (3-1), maar toch waren er weinig lachende gezichten te zien. De reden daarvoor is een mogelijke zware blessure van Youri Tielemans. 

Na amper een kwartier voetballen sloeg het noodlot al toe voor de middenvelder. Tielemans moest geblesseerd naar de kant in de wedstrijd tegen het Azerische Qabala. De middenvelder schreeuwde het uit van de pijn na een stevige tackle van Vitaliy Vernydub. De Oekraïener had de bal wel mee, maar ook Tielemans. Hij kon de wedstrijd niet verderzetten en moest naar de kant.

Er is nog niets geweten over de ernst van de blessure, maar Het Nieuwsblad weet wel dat de middenvelder meteen naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar wordt Tielemans verder onderzocht. Er wordt gevreesd om een zware knieblessure én een inactiviteit van enkele maanden.

UPDATE 16/09: Bij verder onderzoek werd er al vastgesteld dat het niet om een breuk gaat. De ligamenten van de enkel zijn wel geraakt. René Weiler moet het dus mogelijk toch zonder Tielemans doen. "Ik vrees ervoor dat we Youri enkele weken zullen kwijt zijn", zuchte Weiler na de wedstrijd.

UPDATE 16/09 14u35: Anderlecht bevestigt dat Tielemans 'slechts' een zware enkelverstuiking opliep. Hij staat enkele weken aan de kant.