D-day voor Defour, Al Jazira moet nog maar één detail oplossen

D-day voor Defour, Al Jazira moet nog maar één detail oplossen

11-08-2016 06:59
1

Blijft hij of blijft hij niet? Die vraag houdt de Anderlecht-fans nu al enkele dagen in de ban. Nadat paars-wit zijn fans vroeg de nieuwe kapitein Steven Defour openlijk te steunen, is de kans reëel dat hij poen gaat scheppen in Abu Dhabi. Al Jazira kan hem donderdag inlijven als het aan één voorwaarde voldoet.

Anderlecht wil de transfersom van zeven miljoen euro namelijk in één keer op zijn rekening gestort zien en niet in schijven, zoals Al Jazira voorstelde. Als de club van Mbark Boussoufa op die voorwaarde ingaat, kan Defour snel van hun zijn. Dat melden zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad. Defour zou de oliedollars verkiezen boven het aanbod van Burnley.

De Engelse promovendus heeft negen miljoen euro veil voor de speler, al zou daarbij meer geld naar tussenpersonen vloeien. Bovendien biedt Burnley 'slechts' een loon van 1,8 miljoen euro per jaar, terwijl Defour in Abu Dhabi naar verluidt drie miljoen euro per seizoen zou mogen ontvangen. Bovendien was hij na een gesprek met coach Sean Dyche niet overtuigd en heeft weinig trek in degradatievoetbal.

De bal ligt dus in het kamp van Al Jazira. Als zij donderdag akkoord gaan met de voorwaarde om alles in één keer te betalen, kan Defour dezelfde dag nog vertrekken. Anderlecht kan de transfer natuurlijk nog blokkeren, maar beloofde de middenvelder twee maanden geleden al dat hij voor zeven miljoen euro zou weg mogen en lijkt zijn woord te houden, al hoopt paars-wit stiekem dat de aanjager op het middenveld gewoon blijft.