Club Brugge pakt de Supercup ondanks vroege rode kaart

23-07-2016 21:49
12

Club Brugge heeft zijn eerste prijs van het seizoen beet. Ondanks een vroege rode kaart voor Hans Vanaken heeft het de Supercup gewonnen. Het versloeg Standard met 2-1.

De wedstrijd schoot traag uit de startblokken. Standard had in de eerste helft aardig wat balbezit, maar het gevaar kwam toch van Club Brugge. Een schot van José Izquierdo raakte de paal. Net voor de rust ging het echter helemaal mis voor de thuisploeg. Eerst kon Ivan Santini een corner binnenkoppen na een zware dekkingsfout van Stefano Denswil. Even later zette Hans Vanaken zijn voet op de enkel van de Luikse nieuweling Farouk Miya. Wim Smet twijfelde niet en trok rood. Een gehavend Club moest gaan rusten met 0-1.

Na de rust bleek eens te meer dat een gewond dier levensgevaarlijk kan zijn. Izquierdo kon na een mooie individuele actie snel de gelijkmaker scoren. Club bleef met zijn tienen druk zetten op de bezoekers, en Izquierdo was bij momenten ongrijpbaar. Toch was het Ruud Vormer die Club op voorsprong bracht met een schicht van buiten het strafschopgebied. Met Jonathan Legear, Renaud Emond en Mohamed Yattara bracht Standard nog heel wat aanvallend geweld in, maar Standard bleef onmondig voorin. Alleen Yattara kreeg nog een doelrijpe kans, maar de afwerking was ondermaats.

Zo wint Club Brugge voor het eerst sinds 2005 nog eens de Supercup. Het is meteen ook de twaalfde keer op rij dat de landskampioen ook de Supercup wint.