Haalt Anderlecht topverdediger binnen? Hij doet me denken aan Kompany

Haalt Anderlecht topverdediger binnen? "Hij doet me denken aan Kompany"

06-07-2016 07:30

Het is nu vrijwel zeker dat Anderlecht komend seizoen een nieuwe centrale verdediger beet heeft. De Fransman Sebastian De Maio moet de nieuwe leider in de verdediging worden. De Maio heeft wel een bijzondere carrière gehad, die hem onder meer langs Germinal Beerschot leidde.

In 2007 was hij even speler van Beerschot, hij mocht er testen en speelde mee in twee oefenwedstrijden. Hij werd echter weggestuurd met een onvoldoende. De Fransman timmerde echter aan de weg en kon vanuit de lagere reeksen in Italië toch de Serie A bereiken. Nu wil de 29-jarige verdediger ook eens voor de titel spelen. Volgens zijn goede vriend Omar El Kaddouri, een Belg die ook in de Serie A speelt, doet Anderlecht een topaankoop.

"Tactisch is hij een krak. Hij verdedigt proper uit, vliegt er stevig in en is ondanks zijn 1,90 meter niet traag. Hij doet mij een beetje denken aan Kompany. Zondag - voor hij naar België zou afreizen - hebben we elkaar nog gezien. Ik heb hem gerustgesteld", aldus El Kadddouri. De Maio zou namelijk nog hebben getwijfeld over het niveau van de Belgische competitie.

De Maio is al door zijn medische testen geraakt op Neerpede, maar helemaal officieel is de transfer nog niet. Verwacht wordt dat hij nu heel snel zal worden voorgesteld.