'China lonkt voor Okaka, twee clubs hebben gigantische som veil voor Italiaan'

'China lonkt voor Okaka, twee clubs hebben gigantische som veil voor Italiaan'

22-06-2016 07:03
2

Het ziet ernaar uit dat RSC Anderlecht binnenkort ook op zoek mag gaan naar een nieuwe spits. Naast Idrissa Sylla lijkt ook Stefano Okaka de club te gaan verlaten. De bestemming is toch ietwat verrassend. Twee Chinese clubs denken namelijk aan de Italiaan.

De Chinese clubs Jiangsu Suning en Beijing Gouan zijn bereid om Okaka naar Azië te halen. De clubs willen een nie§ te weigeren transfersom betalen voor de Italiaan. Anderlecht haalde de sterke spits vorig seizoen nog voor zo'n 3,3 miljoen euro uit Italië. Nu zou hij volgens Het Nieuwsblad een som van tien miljoen euro kunnen opleveren.

Anderlecht is in principe niet geneigd om zijn topschutter te laten gaan, maar de enorme transfersom zou paars-wit volgens Het Laatste Nieuws wel kunnen overhalen om hem te verkopen. Achter de schermen zoekt men al naar een vervanger voor de sterke spits. Of Okaka zelf ook vragende partij is voor de transfer lijkt onwaarschijnlijk. Een transfer naar China is de doodsteek voor zijn sportieve ambities, maar hij kan wel een bijzonder hoog salaris verdienen in Azië.

De 26-jarige Okaka groeide het afgelopen seizoen met vijftien competitiegoals uit tot een belangrijke schakel bij de Brusselaars. Hij ligt nog tot en met de zomer van 2019 vast bij Anderlecht. De aanvaller is naar verluidt ook in beeld bij een club uit de Serie A.