Borkelmans reageert op kritiek op verdediger: Selectie kan springplank zijn

Borkelmans reageert op kritiek op verdediger: "Selectie kan springplank zijn"

24-05-2016 20:07

De selectie van Dedryck Boyata liet in België en vooral in Schotland wat werkbrauwen fronsen. Assistent-bondscoach Vital Borkelmans verdedigt in Het Laatste Nieuws de selectie van de jonge verdediger van Celtic Glasgow.

"We moeten bij Boyata de resultaten van de scans nog afwachten", begint Borkelmans over de medische situatie van de verdediger die al enige tijd buiten strijd is. "Maar ik zag hem de laatste dagen goed trainen, de scan moet nu uitwijzen of hij voluit mag gaan en zaterdag eventueel kan starten."

"Ik ben Boyata meermaals gaan scouten: hij is snel, sterk en heeft een goeie pass in de voeten. Hij heeft in een moeilijke situatie gezeten, want het liep wat stroever bij Celtic. Als hij speelt bij de nationale ploeg, kan dat voor hem mogelijk een springplank zijn naar een echte topploeg", besluit Borkelsmans.

Als het niet goed komt met Boyata voor het oefenduel tegen Zwitserland bestaat de kans dat de pas opgeroepen Laurent Ciman speelminuten krijgt. "Ciman is pas vandaag toegekomen, maar heeft wedstrijden in de benen. Het speelt in zijn voordeel dat hij op meerdere posities kan spelen."