Strijd om Praet barst los: Spanjaarden nodigen speler uit

Strijd om Praet barst los: Spanjaarden nodigen speler uit

21-05-2016 07:10

Met het einde van het seizoen voor de deur, barst alle transferactiviteit los. Bij Anderlecht zou er wel eens heel wat volk kunnen vertrekken, onder meer Dennis Praet. Na Fiorentina en Middlesbrough lijkt ook Sevilla opnieuw concreet te worden.

De Spanjaarden volgen het goudhaantje van Anderlecht al langer en zijn in actie geschoten. Ze nodigden Praet uit voor de Europa League-finale in Basel tegen Liverpool (3-1 winst). De speler zelf kon niet profiteren van de viptickets wegens de voorbereiding op de laatste competitiewedstrijden, maar vader Herman ging wel in op het aanbod. Hij had in Basel ook een onderhoud met Sevilla-directeur Monchi, weet Het Nieuwsblad.

Sevilla draagt de voorkeur weg van Praet, die graag in Spanje zou voetballen. De vraag is echter of de club financieel diep genoeg in de buidel wil tasten. Middlesbrough zou 10 miljoen pond (ca. 13 miljoen euro) veil hebben. Het bod van Sevilla moet dus zeker in de buurt liggen, wil het Anderlecht overtuigen. Overigens scoutte Erwin Koeman, T2 bij Southampton, een sterk spelende Praet tegen Genk.