KV Mechelen heeft de opvolger van vertrokken Renard gekozen

KV Mechelen heeft de opvolger van vertrokken Renard gekozen

19-05-2016 15:34

KV Mechelen heeft de zoektocht naar een nieuwe sportief directeur afgerond. Olivier Renard trok in februari de deur Achter de Kazerne achter zich dicht en verhuisde naar Standard Luik. Rik Vande Velde zal zijn post overnemen bij Malinwa.

Na drie maanden zoeken is KV Mechelen eruit. Oud-trainer Rik Vande Velde kon de clubleiding het meeste overtuigen en volg Renard op. Dat meldde de club donderdag zelf op zijn website."We hebben gekozen voor de ervaring", legt voorzitter Johan Timmermans uit.

"Rik heeft zich als hoofdscout bij Zulte Waregem en Anderlecht reeds bewezen en zo een breed netwerk opgebouwd. Rik wil ook de samenwerking met de jeugdacademie optimaliseren, wat voor ons een doorslaggevend element was."

Vande Velde zal in samenwerking met Fi Vanhoof de sportieve richtlijnen van de Maneblussers uittekenen. Het bestuur verkoos de gewezen trainer boven ex-spelers Jonas Ivens en Tom Soetaers, de twee andere overgebleven kandidaten. Het wordt voor Vande Velde zijn eerste ervaring in deze functie bij een eersteklasser. Na een periode als trainer ging hij bij onder meer Anderlecht, Zulte Waregem en Crystal Palace aan de slag als scout.