Boussoufa in de zomer al weg bij Gent? Ik praat met vier clubs

Boussoufa in de zomer al weg bij Gent? "Ik praat met vier clubs"

20-04-2016 11:16

AA Gent haalde deze winter een echte toptransfer, de komst van Mbark Boussoufa deed veel stof opwaaien. Hij is gehuurd tot het einde van het seizoen, Gent wil heel graag verlengen: of Boussoufa dat wil is een andere zaak.

Boussoufa zat bij het Russische Anzji op een zijspoor, hij moest maandenlang met de B-kern trainen. Hij greep dan maar naar de grove middelen: hij belde zelf naar Ivan De Witte. "Normaal doe je dat niet, als speler. Maar ik hoopte dat de voorzitter mij kon weghalen uit Lokomotiv. Ik weet dat hij er alles aan gedaan heeft. De voorzitter, Hein, de fans, de spelersgroep: merci, jullie zijn de reden waarom ik weer voetballer ben, en dat vergeet ik nooit", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Toch moet Boussoufa ook aan zijn portefeuille blijven denken. Hoe lang blijft hij bij Gent. "De voorzitter wil samenzitten met mij om over een nieuw contract te spreken. Ik heb gezegd dat ik wil luisteren, maar ik heb óók gezegd dat ik praat met een club uit Duitsland, uit Engeland, uit Spanje, en uit Portugal. Een voetballer heeft een carrière van pakweg vijftien, twintig jaar. Om dan weer in de maatschappij te stappen, zonder ervaring, om hélemaal opnieuw te beginnen... Dat is niet makkelijk. Daarom moet ik zorgen dat ik tíjdens mijn carrière goed boer, zodat ik later een investering kan doen."