'Manchester City wil profiteren van uitspraak Busquets over Guardiola'

'Manchester City wil profiteren van uitspraak Busquets over Guardiola'

11-02-2016 15:56

Manchester City denkt een kans te hebben om Sergio Busquets over te nemen van FC Barcelona. De middenvelder heeft er namelijk geen geheim van gemaakt om nog eens met Pep Guardiola, de nieuwe trainer van 'The Citizens', samen te werken.

Volgens Daily Mail heeft City al contact gelegd met Busquets om eens te polsen over een nieuwe samenwerking met Guardiola. Busquets speelt al zijn hele leven voor Barcelona, maar liet eerder weten dat Guardiola één van de twee mensen is die hem kan verleiden tot een vertrek bij Barça.

"Ik heb altijd gezegd dat er twee mensen zijn die mijn gedachte om altijd bij Barcelona te blijven kunnen veranderen. Eén van deze personen is mijn vrouw. Zij is gelukkig hier, dus op persoonlijk vlak zijn er geen problemen", zei Busquets tegen ESPN.

"Op sportief vlak is de andere persoon Guardiola. Ik ben Pep veel verschuldigd en het zou geweldig zijn om nog eens met hem te werken", aldus de Spanjaard. Onder Guardiola brak Busquets door bij Barcelona en won hij diverse prijzen, waaronder twee keer de Champions League en drie landstitels.