Het Genkse huiswerk is bijna af: 'Proberen nog één speler binnen te halen'

Het Genkse huiswerk is bijna af: 'Proberen nog één speler binnen te halen'

14-01-2016 07:00

Genk haalde in de wintermercato met Ruslan Malinovsky, Jerre Uronen en Nikolaos Karelis al drie nieuwe spelers binnen. De Limburgers willen nu nog één speler binnenhalen: Mbwana Samatta.

"Maar we moeten ook een akkoord krijgen met Mazembe. De voorzitter van die club hoopt meer geld te vangen voor zijn spits. Hij sputtert nog tegen", zegt technisch directeur Dimitri De Condé in Het Belang van Limburg.

"Ik maak me geen zorgen. Die transfer komt in orde. Alleen kan ik niet zeggen wanneer. Wij proberen de speler alleszins zo snel mogelijk in België te krijgen. Als die zaak is afgerond, zit ons huiswerk er, wat inkomende transfers betreft, op."

Karelis
Met de Griek Karelis werd er dan toch een nieuwe aanvaller gehaald. De Condé is uitermate tevreden dat Genk de aanvaller kon wegplukken bij Panathinaikos. "Voor ons heeft hij het perfecte profiel. Hij is snel en wendbaar. Een echte killer, die aanvoelt waar de bal zal komen. Nikos is volgens mij onmiddellijk inzetbaar."

"Hij komt uit de Griekse competitie. Daar wordt inderdaad anders gevoetbald. Maar hij speelde bij Panathinaikos. Dat is toch niet de eerste de beste club. Hij heeft ook al ervaring in Europa opgedaan. Hij bezit zeker voldoende capaciteiten om het hier waar te maken."